Lasagne i grönt

13
7
Lasagne i grönt

En vegetarisk lasagne med spenat och purjolök som får en härlig avrundning med lite fetaost, visst låter det smaskigt? De färska lasagneplattorna får en fin krämighet av ostsåsen och lasagnen bjuder på fin färg med den gröna spenaten.

Lasagne i grönt

Ingredienser

4 portioner
1 påse djupfryst hackad spenat (à 600g )
1 purjolök
1 krm peppar
1 - 2 krm riven muskot
2 1/2 dl färdig ostsås
400 g färska lasagneplattor
75 g fetaost
1 tsk salt
2 dl mjölk

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: gör en egen ostsås och välj laktosfri fetaost och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och vetemjöl eller Maizena majsstärkelse med 1 dl sojabaserad ost i såsen och 1 dl att hälla över lasagnen i stället för den färdiga ostsåsen och fetaosten (för 4 port).

Näringsvärdet är beräknat inkl sallad och bröd.

Gör så här

Tips

Pressa gärna i lite vitlök i spenatröran om du tycker om vitlökssmaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Susanne

2006-06-07

Jag älskar verkligen denna lasagne!!! Jag brukar blanda i icas krossade tomater med vitlök och hacka ner lite oliver, det kan jag verkligen rekomendera!

Sofia

2006-01-17

Jag som inte är någon spenatälskare tyckte att detta var jättegott. Följde tipsen och lade skivad tomat i botten och finhackade en vitlöksklyfta och blandade i spenaten.

Lars

2005-12-12

Över förväntan. Tillsatte en vitlök enligt förslag och hackade tomater ock la i botten.

Näringsvärde per portion

Energi 2844 KJ / 679 kCal
Fett 17 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 103 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden