En vegetarisk lasagne med spenat och purjolök som får en härlig avrundning med lite fetaost, visst låter det smaskigt? De färska lasagneplattorna får en fin krämighet av ostsåsen och lasagnen bjuder på fin färg med den gröna spenaten.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: gör en egen ostsås och välj laktosfri fetaost och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och vetemjöl eller Maizena majsstärkelse med 1 dl sojabaserad ost i såsen och 1 dl att hälla över lasagnen i stället för den färdiga ostsåsen och fetaosten (för 4 port).
Näringsvärdet är beräknat inkl sallad och bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Susanne
2006-06-07Jag älskar verkligen denna lasagne!!! Jag brukar blanda i icas krossade tomater med vitlök och hacka ner lite oliver, det kan jag verkligen rekomendera!
Sofia
2006-01-17Jag som inte är någon spenatälskare tyckte att detta var jättegott. Följde tipsen och lade skivad tomat i botten och finhackade en vitlöksklyfta och blandade i spenaten.
Lars
2005-12-12Över förväntan. Tillsatte en vitlök enligt förslag och hackade tomater ock la i botten.