Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lasagne i grönt

En vegetarisk lasagne med spenat och purjolök som får en härlig avrundning med lite fetaost, visst låter det smaskigt? De färska lasagneplattorna får en fin krämighet av ostsåsen och lasagnen bjuder på fin färg med den gröna spenaten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten i en kastrull. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Blanda spenat och purjo och krydda med salt, peppar och gärna riven muskot.
  4. Blanda ostsåsen med mjölk.
  5. Varva spenatröra, ostsås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara ostsås. Smula över fetaosten.
  6. Gratinera lasagnen i ca 15 minuter.
  7. Servera den gröna lasagnen med en blandad sallad och bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: gör en egen ostsås och välj laktosfri fetaost och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och vetemjöl eller Maizena majsstärkelse med 1 dl sojabaserad ost i såsen och 1 dl att hälla över lasagnen i stället för den färdiga ostsåsen och fetaosten (för 4 port).

Näringsvärdet är beräknat inkl sallad och bröd.

Tips

Pressa gärna i lite vitlök i spenatröran om du tycker om vitlökssmaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst hackad spenat (à 600g )
  • 1 purjolök
  • 1 krm peppar
  • 2 krm riven muskot
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2844 kJ / 679 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept