Lasagne i grönt
En vegetarisk lasagne med spenat och purjolök som får en härlig avrundning med lite fetaost, visst låter det smaskigt? De färska lasagneplattorna får en fin krämighet av ostsåsen och lasagnen bjuder på fin färg med den gröna spenaten.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst hackad spenat (à 600g )
1 purjolök
1 krm peppar
1 - 2 krm riven muskot
2 1/2 dl färdig ostsås
400 g färska lasagneplattor
75 g fetaost
1 tsk salt
2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl sallad och bröd.
Energi2844 KJ / 679 kCal
Fett17 g
Salt3.22 g
Kolhydrater103 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag älskar verkligen denna lasagne!!! Jag brukar blanda i icas krossade tomater med vitlök och hacka ner lite oliver, det kan jag verkligen rekomendera!
Susanne
2006-06-07Jag som inte är någon spenatälskare tyckte att detta var jättegott. Följde tipsen och lade skivad tomat i botten och finhackade en vitlöksklyfta och blandade i spenaten.
Sofia
2006-01-17Över förväntan. Tillsatte en vitlök enligt förslag och hackade tomater ock la i botten.
Lars
2005-12-12