Spättarullar med spenat och ost
Nyttiga, förtjusande och delikata spättarullar fyllda med smakfull spenat och fyllig fetaost. Med tomater, broccoli och sockerärtor som tillbehör får rätten extra smak och färg.
Ingredienser
4 portioner
3 dl långkornigt ris
1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
200 g fetaost (max 16%)
600 g spättafiléer
1 tsk salt
1 krm peppar
4 tomater
1 1/2 dl vatten
broccoli
bröd
För alla
Byt ut fetaosten om du inte tål mjölk eller laktos mot sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Pressad vitlök i spenat- och fetaostblandningen ger fisken ännu mera smak.
Gröna tipset: Gör en röra av spenat och fetaost och servera till grönsaksbiffar och ris om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Gör en röra av spenat och fetaost och servera till grönsaksbiffar och ris om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 610 kCal
Fett14 g
Kommentar
Använd gärna pressade vitlöksklyftor i fyllningen. Förhöjer smaken.
Tomas
2005-09-16