Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättarullar med spenat och ost

Nyttiga, förtjusande och delikata spättarullar fyllda med smakfull spenat och fyllig fetaost. Med tomater, broccoli och sockerärtor som tillbehör får rätten extra smak och färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Tina spenaten enligt förpackningens anvisning. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och grovhacka den. Riv fetaosten på rivjärn och blanda med spenaten.
  3. Lägg spättan på en skärbräda. Krydda med salt och peppar. Fördela spenat- och fetaostfyllningen på spättan och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en traktörpanna.
  4. Skölj och skiva tomaterna. Lägg tomatskivorna på fisken och häll på vattnet.
  5. Låt sjuda under lock ca 8 minuter. Servera spättarullarna med tomater och sky. Broccoli och bröd är gott till.

För alla

Byt ut fetaosten om du inte tål mjölk eller laktos mot sojabaserad ost.

Tips

Pressad vitlök i spenat- och fetaostblandningen ger fisken ännu mera smak.

Gröna tipset: Gör en röra av spenat och fetaost och servera till grönsaksbiffar och ris om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 200 g fetaost (max 16%)
  • 600 g spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1 1/2 dl vatten
  • broccoli
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 610 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden