Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing
![Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16752/cf_259/quinoasallad_med_rokt_makrill_och_dragondressing.jpg)
Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing är en elegant och utsökt sallad. Grönsakernas milda smak kombinerat med den rökta sältan från fisken är oslagbar.
![Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16752/cf_259/quinoasallad_med_rokt_makrill_och_dragondressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portioner quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl frysta grönsaker t.ex. broccoli, blomkål, bönor, rotfrukter, ärter
70 g färsk bladspenat
4 rökta makrillar (eller annan rökt fisk)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
salt
svartpeppar
citron
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sojabaserad produkt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3126 KJ / 747 kCal
Fett0 g
Kommentarer