Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing

Quinoasallad med rökt makrill och dragondressing är en elegant och utsökt sallad. Grönsakernas milda smak kombinerat med den rökta sältan från fisken är oslagbar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoa i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Lägg i grönsakerna mot slutet av koktiden. Vänd ner spenaten.
  2. Smaksätt matyoghurten med dragon, salt, peppar och ev. rivet citronskal.
  3. Servera quinoasalladen med rökt makrill och dragondressing.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sojabaserad produkt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl frysta grönsaker t.ex. broccoli, blomkål, bönor, rotfrukter, ärter
  • 70 g färsk bladspenat
  • 4 rökta makrillar (eller annan rökt fisk)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk hackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt
  • svartpeppar
  • ev citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3126 kJ / 747 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden