Blomkålssoppa med strössel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkålssoppa med strössel

Blomkålssoppa med knaprigt strössel av stekt bacon och gräslök - en enkel favorit på middagsbordet. Soppan på blomkål och buljong ges en mild smak av curry innan du avrundar med matlagningsgrädde för krämigheten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med buljongtärningarna eller fond.
  2. Skölj och bryt blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i buljongen och låt koka under lock ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Smaka av med salt och mald vitpeppar och gärna curry.
  4. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka gräslöken. Blanda bacon och gräslök och låt var och en strössla det över sin sopptallrik.
  5. Servera bröd till soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljontärningen/fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör mjölkfri: byt ut matlagningsgrädden mot havrebaserad gräddprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller grönsaksfond (2 buljongtärningar motsvarar 4 msk fond)
  • 1 stort blomkålshuvud
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 knippa gräslök
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2166 kJ / 517 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden