Bild laddas
Hårt, mjukt eller mittemellan?

Koktider för ägg

Storleken har betydelse - i alla fall när det kommer till äggkokning. Flera minuter i koktid skiljer mellan stora och små ägg. Här visar vi hur du anpassar antalet minuter efter äggets storlek. Med våra råd får du ditt ägg precis som du vill ha det - varje gång!
Missa inte: Mängder av recept med pocherade ägg.

Koktid för ägg

Koktid efter ägg och storlek

  • Bild laddas

    Löskokt

    Litet ägg (S), under 50 g - 6 minuter

    Medelstort ägg (M), ca 60 g - 7 minuter

    Stort ägg (L), över 70 g - 8 minuter

  • Bild laddas

    Mjukkokt

    Litet ägg (S), under 50 g - 8 minuter

    Medelstort ägg (M), ca 60 g - 9 minuter

    Stort ägg (L), över 70 g - 10 minuter

  • Bild laddas

    Hårdkokt

    Litet ägg (S), under 50 g - 10 minuter

    Medelstort ägg (M), ca 60 g - 11 minuter

    Stort ägg (L), över 70 g - 12 minuter

Koka så här!

Tiderna gäller när du kokar äggen så här:

  1. Låt vattnet koka upp först, eftersom olika spisar värms upp olika snabbt.
  2. Lägg ner äggen försiktigt i sjudande vatten - då spricker inte äggen!
  3. Ta tid.
  4. Kyl ner direkt, i 2 minuter.

Så blir ett mediumstort ägg i olika tider

  • Bild laddas

    5 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    6 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    7 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    8 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    9 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    10 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    11 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    12 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

  • Bild laddas

    13 minuter

    (60 grams ägg, storlek medium)

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Bild laddas
7 steg till ett lyckat ägg

Koka ägg på bästa sätt

Såhär gör du för att koka det perfekta ägget, varje gång!
Bild laddas
Matskola

Filea apelsin

Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt.
Bild laddas
Matskola

Äppelmust

Gör egen äppelmust för att ta hand om äppelskörden, här är några olika tillvägagångssätt.
Bild laddas
Baconskola

Bacon i ugn

Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.
Bild laddas
Matskola

Svampsorter och tillagning

Vilka är de vanliga matsvamparna och vad skiljer dem åt? Vi guidar dig!
Bild laddas
Matskola

Laga koreansk Bulgogi

Lär dig laga den koreanska rätten Bulgogi! Vi visar steg för steg hur du gör.
Bild laddas
ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.
Bild laddas
Vi testar!

Bästa sättet att skala ägg

Vi har testat fem olika sätt att skala ägg och det bästa sättet att skala ägg på är...
Bild laddas