Spenatsoppa med ägg

Betyg 4 av 5.244 personer har röstat
Receptet har 45 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg - värmande gott till middag och enkel att göra. Smaken till bladspenaten kommer från lök och muskot som blandas i grönsaksbuljongen innan du smakar av med lite grädde och kryddor. Kokta ägg serveras med fördel till spenatsoppan.

Spenatsoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm riven muskot
4 ägg

Till servering

bröd och rökt skinka

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

45 st
  • Är kaloriinnehållet EXKLUSIVE tillbehören (ägg, bröd, rökt skinka)?

    Thomas

    Hej Thomas! Näringsberäkningen är inklusive ägg och exklusive bröd och rökt skinka. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Extremt blaskig. Mängden vatten kan nog halveras för en mer krämig soppa.

    Louise

  • Jag tyckte den var lite vattnig och för mycket salt. Spenatsmaken försvann.

    Annika

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. smörgås.
Energi775 KJ / 185 kCal
Fett12 g
Salt2.51 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lasagne i grönt
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinka med rissallad
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad