Kalkon med spenat och blåmögeldressing

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Kalkon med spenat och blåmögeldressing

Ett lyxigt recept på kalkon med spenat och blåmögeldressing perfekt att servera till fest eller vid trivsam hemmakväll. Servera kalkonfilén i skivor med en smakrik sallad av bland annat spenat, quinoa eller bulgur, torkad frukt och nötter.

Kalkon med spenat och blåmögeldressing

Ingredienser

4 portioner
600 g  kalkonfilé
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
4   portioner quinoa eller bulgur
250 g  färsk bladspenat
140 g  blåmögelost
2 dl  lätt crème fraiche
1 dl  mjölk
1 dl  torkad frukt t ex aprikoser, russin, fikon
1 dl  nötter t ex valnötter, hasselnötter, pecannötter
bröd till servering

För alla

Kontrollera ingredienserna i kycklingfonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonmedaljonger med tomatcouscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonfilé med fänkålsgratäng
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga