Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kalkon med spenat och blåmögeldressing

Ett lyxigt recept på kalkon med spenat och blåmögeldressing perfekt att servera till fest eller vid trivsam hemmakväll. Servera kalkonfilén i skivor med en smakrik sallad av bland annat spenat, quinoa eller bulgur, torkad frukt och nötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kalkonfilén i olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg kalkonen i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  3. Koka quinoa eller bulgur enligt förpackningens anvisning.
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag. Mixa osten tillsammans med crème fraiche och mjölk till en dressing, smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda spenat och gryn, lägg upp på ett fat, strö över frukt och nötter. Skiva kalkonfilén och lägg på salladen, ringla över dressingen. Servera med bröd.

För alla

Kontrollera ingredienserna i kycklingfonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner quinoa eller bulgur
  • 250 g färsk bladspenat
  • 140 g blåmögelost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, russin, fikon
  • 1 dl nötter t ex valnötter, hasselnötter, pecannötter
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?