Skaldjursris med sambal

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Skaldjursris med sambal

En fantastiskt god skaldjursrätt med sockerärter, sambal oelek och ingefära som några av smaksättarna. I riset blandas kräftstjärtar, sockerärter, kryddor och örter. Servera med salsa och bröd.

Skaldjursris med sambal

Ingredienser

4 portioner
4 portioner basmatiris
150 g färsk bladspenat
150 g sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 lime
1/2 dl hackad dill

Till servering

bröd
salsa med mango, tomater och chili

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag la till lite strimlad röd paprika, rödlök i fina klyftor o några tigerräkor Det blev jättegott, men tror att det blir bättre om man lägger i den färska spenaten precis i slutet så att den behåller lite spänst

Madeleine

2007-02-20

Näringsvärde per portion

Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett6.4 g

Testa liknande recept

Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsoppa med hackad lax och koriander
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currysej med citrongräs med krämig kokos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig köttfärssås med curry och kanel
Betyg 4 av 5.
102 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxstroganoff
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga