Skaldjursris med sambal

1
1
Skaldjursris med sambal

En fantastiskt god skaldjursrätt med sockerärter, sambal oelek och ingefära som några av smaksättarna. I riset blandas kräftstjärtar, sockerärter, kryddor och örter. Servera med salsa och bröd.

Skaldjursris med sambal

Ingredienser

4 portioner
4 portioner basmatiris
150 g färsk bladspenat
150 g sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 lime
1/2 dl hackad dill

Till servering

bröd
salsa med mango, tomater och chili

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Gör glutenfritt: välj ett glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut kräftstjärtar mot räkor eller musslor.

Gröna tipset: Uteslut kräftstjärtarna och tillsätt grovt rivna rotfrukter som morötter och rödbetor som får fräsa med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Madeleine

2007-02-20

Jag la till lite strimlad röd paprika, rödlök i fina klyftor o några tigerräkor Det blev jättegott, men tror att det blir bättre om man lägger i den färska spenaten precis i slutet så att den behåller lite spänst

Näringsvärde per portion

Energi 1686 KJ / 403 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden