Skaldjursris med sambal
En fantastiskt god skaldjursrätt med sockerärter, sambal oelek och ingefära som några av smaksättarna. I riset blandas kräftstjärtar, sockerärter, kryddor och örter. Servera med salsa och bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner basmatiris
150 g färsk bladspenat
150 g sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1 lime
1/2 dl hackad dill
Till servering
bröd
salsa med mango, tomater och chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett6.4 g
Kommentar
Jag la till lite strimlad röd paprika, rödlök i fina klyftor o några tigerräkor Det blev jättegott, men tror att det blir bättre om man lägger i den färska spenaten precis i slutet så att den behåller lite spänst
Madeleine
2007-02-20