Skaldjursris med sambal | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjursris med sambal

En fantastiskt god skaldjursrätt med sockerärter, sambal oelek och ingefära som några av smaksättarna. I riset blandas kräftstjärtar, sockerärter, kryddor och örter. Servera med salsa och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj bladspenaten och sockerärterna. Skala och skiva vitlöken. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlöken och kryddorna under omrörning. Tillsätt bladspenat, sockerärter och låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda ner det kokta riset, kräftstjärtarna, limesaften och dillen. Låt allt bli varmt. Strö över limeskalet.
  5. Till servering: Servera med salsa och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Gör glutenfritt: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut kräftstjärtar mot räkor eller musslor.

Gröna tipset: Uteslut kräftstjärtarna och tillsätt grovt rivna rotfrukter som morötter och rödbetor som får fräsa med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner basmatiris
  • 150 g färsk bladspenat
  • 150 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk flodkräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1/2 dl hackad dill
Till servering
  • bröd
  • salsa med mango, tomater och chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1686 kJ / 403 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden