Spenat- och mozzarellasallad med mandel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och mozzarellasallad med mandel

Spenat- och mozzarellasallad med mandel är en fräsch, nyttig och elegant sallad som du serverar med en sötsyrlig och delikat dressing. Salladen kan serveras till en måltid eller som en mycket trevlig förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bort vätskan från mozzarellan och skiva osten. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och skär löken i ringar. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  2. Dela tomaterna på mitten, krama ur kärnorna och skär bort rotstocken. Skär tomaterna i små tärningar och mixa tomatköttet med vinäger och olivolja, smaksätt med salt, peppar och socker.
  3. Lägg upp salladen på ett fat och skeda över dressingen och toppa med mandlarna.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör mjölkprotein- och laktosfri: mozzarella innehåller laktos, men en viss mängd laktos kan ev gå bra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 mozzarella à 125 g
  • 150 g färsk bladspenat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl hel, skalad mandel
  • 2 kvisttomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1741 kJ / 417 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden