Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Gula russin piggar upp denna vegetariska pastarätt med spenat och fetaost. Sältan från osten och sötman från russinen gifter sig över förväntan bra. Som pricken över i blandas pastan med rostad vitlök – en smakupplevelse bara det!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Ingredienser

4 portioner
250 g  pasta (t ex penne)
2 msk  olivolja
3   vitlöksklyftor
300 g  färsk bladspenat
150 g  fetaost
1 dl  gula russin
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1947 KJ / 465 kCal
Fett17 g
Salt1.42 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtswraps med ajvar relish-crème
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Couscous med pesto
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filo- och fetafrestelse
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pasta med kyckling, spenat och feta
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga