Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Gula russin piggar upp denna vegetariska pastarätt med spenat och fetaost. Sältan från osten och sötman från russinen gifter sig över förväntan bra. Som pricken över i blandas pastan med rostad vitlök – en smakupplevelse bara det!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med ½ msk av oljan (för 4 portioner).
  2. Skala och skiva vitlöken. Rosta vitlöksskivorna i resterande olja i en stekpanna tills de blir gyllene. Rör ner spenaten och låt fräsa ca 1 minut.
  3. Blanda spenaten med smulad fetaost, russin, salt och peppar. Servera med pastan.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt fetaost mot tofu.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pasta (t ex penne)
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g färsk bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gula russin
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1947 kJ / 465 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept