Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök
Gula russin piggar upp denna vegetariska pastarätt med spenat och fetaost. Sältan från osten och sötman från russinen gifter sig över förväntan bra. Som pricken över i blandas pastan med rostad vitlök – en smakupplevelse bara det!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
300 g färsk bladspenat
150 g fetaost
1 dl gula russin
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1947 KJ / 465 kCal
Fett17 g
Salt1.42 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer