Filo- och fetafrestelse
Filo- och fetafrestelse är en läcker förrätt med krämigt innehåll. Fetaosten blandas med bladspenat, yoghurt, ägg och lök för att sedan gratineras i ugn på filodeg. Fetaostblandningen ger en mjuk och charmant smak till denna omtyckta aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning och pensling
500 g fetaost
5 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 450 g)
2 ägg
9 ark filodeg
salt och svartpeppar
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett36 g
Kommentarer
Under rubriken "För alla" står att den innehåller gluten, mjölk och ägg. Men den kommer med när man söker på glutenfria recept!
Birgitta
2023-09-12Hej Birgitta! Vi ber om ursäkt för att receptet hade blivit felkategoriserat, vi har nu tagit bort receptet från glutenfria recept. Tack för att du uppmärksammade det för oss! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Jättegod rätt, som de flesta gillar. Gott att äta bara till en grönsallad
Malena
2007-02-18Vi blev bjudna på denna rätt till förrätt i lördags. Fantastiskt gott. Ovanligt med varm förrätt. Fetaost och spenat, en fantastisk kombination.
Inger
2006-11-27