Filo- och fetafrestelse
Filo- och fetafrestelse är en läcker förrätt med krämigt innehåll. Fetaosten blandas med bladspenat, yoghurt, ägg och lök för att sedan gratineras i ugn på filodeg. Fetaostblandningen ger en mjuk och charmant smak till denna omtyckta aptitretare.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 gul lök
olivolja till stekning och pensling
500 g fetaost
5 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 paket fryst, tinad bladspenat (à 450 g)
2 ägg
9 ark filodeg
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett36 g
Kommentarer
Går denna att äta även kall?
Anna
2024-09-26Hej Anna! Utan att ha provat så gissar jag att den kan bli lite blöt om man låter den kallna, jag tänker att spenaten hinner vätska av sig och göra filodegen mjuk. Men säkert lika gott för det! ;) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-30Under rubriken "För alla" står att den innehåller gluten, mjölk och ägg. Men den kommer med när man söker på glutenfria recept!
Birgitta
2023-09-12Hej Birgitta! Vi ber om ursäkt för att receptet hade blivit felkategoriserat, vi har nu tagit bort receptet från glutenfria recept. Tack för att du uppmärksammade det för oss! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Jättegod rätt, som de flesta gillar. Gott att äta bara till en grönsallad
Malena
2007-02-18