Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Filo- och fetafrestelse

Filo- och fetafrestelse är en läcker förrätt med krämigt innehåll. Fetaosten blandas med bladspenat, yoghurt, ägg och lök för att sedan gratineras i ugn på filodeg. Fetaostblandningen ger en mjuk och charmant smak till denna omtyckta aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka löken. Stek den i olja tills den mjuknar. Låt svalna.
  3. Blanda smulad fetaost, yoghurt, hackad bladspenat, ägg och lök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pensla lite olja i botten på en långpanna. Lägg ut 3 ark filodeg (för 8 port). Fördela hälften av ostblandningen på filodegen.
  5. Lägg på 3 ark filodeg (för 8 port) och fördela resten av ostblandningen. Toppa med resterande ark och pensla rikligt med olivolja.
  6. Sätt in i ugn i 30-40 minuter tills filodegen fått fin färg. Ta ut och låt svalna något innan den skärs upp i bitar.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 gul lök
  • olivolja till stekning och pensling
  • 500 g fetaost
  • 5 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 1 paket fryst, tinad bladspenat (à 450 g)
  • 2 ägg
  • 9 ark filodeg
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 400 kCal
Fett: 36 g
Läs mer om näringsvärden