Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kyckling, spenat och feta

Bjud din familj på en härlig pasta med kyckling, spenat och fetaost som garanterat kommer bli en ny favorit! Sväng snabbt ihop dina ingredienser till en smarrig mättande pasta med vacker färg. En snabblagad och underbart god huvudrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Skär kycklingfilé i lillfingerstora strimlor.
  3. Stek kyckling, lök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Blanda detta med pastan, smulad fetaost och färsk bladspenat.

För alla

Gluten- och äggfri, om lämplig pasta används.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 350 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?