Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter

Lättlagad pesto till grillkorv och lantbröd. Blanda paprikapesto med smulad feta, fänkål och spenat. Grilla bröd i skivor, lägg den grillade korven på och toppa med pesto och rostade pinjenötter. Enkel och spännande variation på grillad korv med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula fetaosten. Ansa och strimla fänkålen fint.
  2. Blanda fetaost och fänkål med paprikapesto. Vänd ner spenaten. Smaksätt med svartpeppar.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr panna, smaksätt med salt mot slutet. Grilla brödet.
  4. Till servering: Servera den grillade korven på brödet toppat med paprikapeston och pinjenötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston och korven. Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g fetaost
  • 1 fänkål
  • ca 130 g paprikapesto
  • 65 g färsk bladspenat
  • svartpeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • flingsalt
Till servering
  • grillkorv med bacon och ost
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2545 kJ / 710 kCal