Couscous med pesto

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Couscous med pesto

Snabblagad och mättande couscous med pesto. Smaker av spenat, spiskummin, fetaost och russin gör detta till ett läckert tillbehör till kyckling och auberginegryta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Couscous med pesto

Ingredienser

6 portioner
6 dl  couscous
1   burk grön pesto (à 185 g)
50 g  babybladspenat
100 g  tärnad fetaost
1 dl  russin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: byt couscousen mot quinoa eller ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Blandade med stekta champinjoner för att det skulle kännas mer matigt. Bra lunchmat.

Julia

2008-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2252 KJ / 538 kCal
Fett21.3 g
Salt1.08 g
Kolhydrater66 g
Protein17.5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Couscous med pesto, spenat och feta
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestokyckling med tomatcouscous
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med smak av äppe och curry
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med grönsakscouscous och russinsås
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wrap med kyckling, couscous och vitlökskvarg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga