Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Couscous med pesto

(11)
15 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Snabblagad och mättande couscous med pesto. Smaker av spenat, spiskummin, fetaost och russin gör detta till ett läckert tillbehör till kyckling och auberginegryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 dl couscous
  • 1 burk grön pesto (à 185 g)
  • 50 g babybladspenat
  • 100 g tärnad fetaost
  • 1 dl russin
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Rör ner peston. Lägg couscousen på ett uppläggningsfat.
  2. Strö på spenatblad, fetaost och russin. Servera gärna till Kyckling- och auberginegryta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: byt couscousen mot quinoa eller ris.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2252 kJ / 538 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept