Kikärtswraps med ajvar relish-crème
Smidiga wraps att ta med sig på utflykten och fyllda av spännande smaker. Bulgur och kikärtor gör dem både matiga och nyttiga. Den kryddiga röran ajvar relish baseras på rostad paprika och blir här till en sås som passar perfekt att servera till wrapsen!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 dl bulgur
1 kokta kikärtor (á ca 400 g)
2 tsk garam masala
3 msk olja
200 g bladspenat
1/2 dl ljusa russin (t ex sultanrussin)
150 g fetaost
1 dl flagad mandel
4 tortillabröd
salt
peppar
Ajvar relish-crème
1 dl ajvar relish
1/2 dl matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3216 KJ / 769 kCal
Fett37 g
Salt4.78 g
Kolhydrater75 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev bara 2 stora / 3 mindre portioner för min del, men förvånansvärt gott! Skippade mandlarna för att förenkla lite, och öste på mer kryddor
Marcus
2023-09-05Blev förvånad, otroligt gott! Skippade bladspenaten
Johanna
2022-05-30Jättegott!
Emma
2020-10-11