Kikärtswraps med ajvar relish-crème

Betyg 4.3 av 5.
60 personer har röstat
4
Kikärtswraps med ajvar relish-crème

Smidiga wraps att ta med sig på utflykten och fyllda av spännande smaker. Bulgur och kikärtor gör dem både matiga och nyttiga. Den kryddiga röran ajvar relish baseras på rostad paprika och blir här till en sås som passar perfekt att servera till wrapsen!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Kikärtswraps med ajvar relish-crème

Ingredienser

4 portioner
1 dl bulgur
1 kokta kikärtor (á ca 400 g)
2 tsk garam masala
3 msk olja
200 g bladspenat
1/2 dl ljusa russin (t ex sultanrussin)
150 g fetaost
1 dl flagad mandel
4 tortillabröd
salt
peppar

Ajvar relish-crème

1 dl ajvar relish
1/2 dl matyoghurt (10 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Blev bara 2 stora / 3 mindre portioner för min del, men förvånansvärt gott! Skippade mandlarna för att förenkla lite, och öste på mer kryddor

Marcus

2023-09-05

Blev förvånad, otroligt gott! Skippade bladspenaten

Johanna

2022-05-30

Jättegott!

Emma

2020-10-11

Näringsvärde per portion

Energi3216 KJ / 769 kCal
Fett37 g
Salt4.78 g
Kolhydrater75 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bulgurfräs med korv och tomatsås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchini- och halloumigryta i kokosmjölk
Betyg 4.3 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga