Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Gula russin piggar upp denna vegetariska pastarätt med spenat och fetaost. Sältan från osten och sötman från russinen gifter sig över förväntan bra. Som pricken över i blandas pastan med rostad vitlök – en smakupplevelse bara det!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Spenatpasta med fetaost, russin och rostad vitlök

Ingredienser

4 portioner
250 g pasta (t ex penne)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
300 g färsk bladspenat
150 g fetaost
1 dl gula russin
1/2 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1947 KJ / 465 kCal
Fett17 g
Salt1.42 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kikärtswraps med ajvar relish-crème
    Betyg 4.3 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous med pesto
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön lasagne
    Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filo- och fetafrestelse
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad