Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön lasagne

Lättlagad och god lasagne med bladspenat, purjolök, fetaost och ostsås. En vällagad lasagne av färska lasagneplattor. Servera tillsammans med en god sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Skär den i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Smula eller riv fetaosten. Blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ostsåsen med mjölk.
  4. Varva ostsås, lasagneplattor och spenatfyllning i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara ostsås.
  5. Tillaga lasagnen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Servera lasagnen med sallad och bröd.

För alla

Lasagnen innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör gluten- och äggfri: Ersätt lasagneplattorna mot glutenfri eller äggfri pasta. Använd sojabaserad ost och gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och majsstärkelse om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.

Tips

Det går att byta ut spenaten mot broccoli eller zuccini i tärningar i samma mängd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g djupfryst bladspenat
  • 1 purjolök
  • 100 g fetaost
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 2 dl mjölk
  • 400 g färska lasagneplattor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2392 kJ / 572 kCal
Fett: 13,4 g
Läs mer om näringsvärden