Grön lasagne

17
12
Grön lasagne

Lättlagad och god lasagne med bladspenat, purjolök, fetaost och ostsås. En vällagad lasagne av färska lasagneplattor. Servera tillsammans med en god sallad och bröd.

Grön lasagne

Ingredienser

4 portioner
500 g djupfryst bladspenat
1 purjolök
100 g fetaost
2 1/2 dl färdig ostsås
2 dl mjölk
400 g färska lasagneplattor

För alla

Lasagnen innehåller gluten, laktos, mjölk och ägg.
Gör gluten- och äggfri: Ersätt lasagneplattorna mot glutenfri eller äggfri pasta. Använd sojabaserad ost och gör en sås av solhavre, mjölkfritt margarin och majsstärkelse om du inte tål gluten, mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Det går att byta ut spenaten mot broccoli eller zuccini i tärningar i samma mängd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Ulrika

2012-11-25

Smakade bara purjolök, mycket besviken.

Maria

2012-01-11

Jättegott! Jag varierade med att slänga i en hackad röd paprika samt bytte ut fetaosten mot tofu, och bytte färdig ostsås mot hemmagjort bechamelsås på havremjölk och havregrädde. Rätten blev då helt vegansk och riktigt smarrig :)

Anna

2011-06-22

Gott och lättlagat! Jag brukar ha i rödlök istället för purjo och använder vanliga torra lasagneplattor. Maken, som oftast rynkar på näsan när vi ska äta något vegetariskt, tycker att den här lasagnen är jättegod.

Näringsvärde per portion

Energi 2392 KJ / 572 kCal
Fett 13.4 g
Läs mer om näringsvärden