Couscous serverar du här med pesto, spenat och fetaost, en blandning som slår. Fetaosten bjuder på sin sälta och ger couscousen både smak och konsistens tillsammans med den krispiga spenaten och peston därtill.
Ingredienser
4 portioner
3
dl
couscous
3
msk
pesto
2
tsk
citronjuice
1
gul lök
1/2 - 4/5
påse färsk bladspenat (à 150 g)
100
g
fetaost
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Tips
Byt ut peston mot finhackade örter och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).
Grön tipset: Blanda ner kokta bönor eller kikärter i couscousen och servera till quorn.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
10
5 st
Kommentarer
Helen
2011-02-05
Byt couscous mot bulgur. Limejuice istället för citron och röd istället för gul lök. Serverade med stekt lax.
Ställ gärna fram pesto och lime på bordet för den som vill spetsa lite extra.
Fungerar också bra till många portioner och som kallt tillbehör till kött eller fisk.
Anna
2008-03-13
Jag brukar laga detta receptet efter en "Vad skall vi äta ikväll"-lapp jag tog i en Ica-affär för flera år sedan. Där står det att man skall ha ½-1 msk limejuice och en röd lök (istället för citron och gul lök). Det receptet kan jag verkligen rekommendera! Det smakar fräscht och ser fint ut med den gröna spenaten och den lila löken (som bilden ovan). Jag tycker det räcker med en halv påse med spenat, och jag brukar servera den med stekt kycklingfilé. Köttet behöver inte ha särskilt mycket smak eftersom salladen smakar så mycket
Ritva
2007-10-19
Denna recept kommer jag laga, men byter couscousen mot bulgur som i min smak är godare...
Kommentarer
Helen
2011-02-05Byt couscous mot bulgur. Limejuice istället för citron och röd istället för gul lök. Serverade med stekt lax. Ställ gärna fram pesto och lime på bordet för den som vill spetsa lite extra. Fungerar också bra till många portioner och som kallt tillbehör till kött eller fisk.
Anna
2008-03-13Jag brukar laga detta receptet efter en "Vad skall vi äta ikväll"-lapp jag tog i en Ica-affär för flera år sedan. Där står det att man skall ha ½-1 msk limejuice och en röd lök (istället för citron och gul lök). Det receptet kan jag verkligen rekommendera! Det smakar fräscht och ser fint ut med den gröna spenaten och den lila löken (som bilden ovan). Jag tycker det räcker med en halv påse med spenat, och jag brukar servera den med stekt kycklingfilé. Köttet behöver inte ha särskilt mycket smak eftersom salladen smakar så mycket
Ritva
2007-10-19Denna recept kommer jag laga, men byter couscousen mot bulgur som i min smak är godare...