Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Couscous med pesto, spenat och feta

(12)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Couscous serverar du här med pesto, spenat och fetaost, en blandning som slår. Fetaosten bjuder på sin sälta och ger couscousen både smak och konsistens tillsammans med den krispiga spenaten och peston därtill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 3 msk pesto
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 gul lök
  • 0,8 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 100 g fetaost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscousen enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda ner pesto och citronjuice.
  3. Skala och skiva löken tunt. Skölj spenaten.
  4. Blanda ner lök, spenaten och smulad fetaost i couscousen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera couscousen varm eller kall som tillbehör till fisk eller kött med sallad och bröd.

Tips

Byt ut peston mot finhackade örter och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Grön tipset: Blanda ner kokta bönor eller kikärter i couscousen och servera till quorn.