Couscous med pesto, spenat och feta
Couscous serverar du här med pesto, spenat och fetaost, en blandning som slår. Fetaosten bjuder på sin sälta och ger couscousen både smak och konsistens tillsammans med den krispiga spenaten och peston därtill.
Ingredienser
4 portioner
3 dl couscous
3 msk pesto
2 tsk citronjuice
1 gul lök
1/2 - 4/5 påse färsk bladspenat (à 150 g)
100 g fetaost
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Byt couscous mot bulgur. Limejuice istället för citron och röd istället för gul lök. Serverade med stekt lax. Ställ gärna fram pesto och lime på bordet för den som vill spetsa lite extra. Fungerar också bra till många portioner och som kallt tillbehör till kött eller fisk.
Helen
2011-02-05Jag brukar laga detta receptet efter en "Vad skall vi äta ikväll"-lapp jag tog i en Ica-affär för flera år sedan. Där står det att man skall ha ½-1 msk limejuice och en röd lök (istället för citron och gul lök). Det receptet kan jag verkligen rekommendera! Det smakar fräscht och ser fint ut med den gröna spenaten och den lila löken (som bilden ovan). Jag tycker det räcker med en halv påse med spenat, och jag brukar servera den med stekt kycklingfilé. Köttet behöver inte ha särskilt mycket smak eftersom salladen smakar så mycket
Anna
2008-03-13Denna recept kommer jag laga, men byter couscousen mot bulgur som i min smak är godare...
Ritva
2007-10-19