Couscous med pesto, spenat och feta

10
5
Couscous med pesto, spenat och feta

Couscous serverar du här med pesto, spenat och fetaost, en blandning som slår. Fetaosten bjuder på sin sälta och ger couscousen både smak och konsistens tillsammans med den krispiga spenaten och peston därtill.

Couscous med pesto, spenat och feta

Ingredienser

4 portioner
3 dl couscous
3 msk pesto
2 tsk citronjuice
1 gul lök
1/2 - 4/5 påse färsk bladspenat (à 150 g)
100 g fetaost
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

Byt ut peston mot finhackade örter och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Grön tipset: Blanda ner kokta bönor eller kikärter i couscousen och servera till quorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Helen

2011-02-05

Byt couscous mot bulgur. Limejuice istället för citron och röd istället för gul lök. Serverade med stekt lax. Ställ gärna fram pesto och lime på bordet för den som vill spetsa lite extra. Fungerar också bra till många portioner och som kallt tillbehör till kött eller fisk.

Anna

2008-03-13

Jag brukar laga detta receptet efter en "Vad skall vi äta ikväll"-lapp jag tog i en Ica-affär för flera år sedan. Där står det att man skall ha ½-1 msk limejuice och en röd lök (istället för citron och gul lök). Det receptet kan jag verkligen rekommendera! Det smakar fräscht och ser fint ut med den gröna spenaten och den lila löken (som bilden ovan). Jag tycker det räcker med en halv påse med spenat, och jag brukar servera den med stekt kycklingfilé. Köttet behöver inte ha särskilt mycket smak eftersom salladen smakar så mycket

Ritva

2007-10-19

Denna recept kommer jag laga, men byter couscousen mot bulgur som i min smak är godare...