Spenatpaj med fetaost

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
7Klimatsmart
Spenatpaj med fetaost

En god matpaj är aldrig fel! Utmärkt som vardagsmiddag, lunch eller att ta med på utflykten. Här får den klassiska smakkombinationen spenat och fetaost ta plats i ett krispig pajskal. Servera gärna med en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Spenatpaj med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
1 dl fryst eller färsk hackad gul lök (1 dl motsvarar ca 1 lök)
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
400 g tinad fryst bladspenat
2 msk olja
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod paj! Enkel att laga och den blir lyckad varje gång. Jag gör gärna egen pajdeg, och har vid behov gjort glutenfri pajdeg på bovetemjöl.

Mia-carin

2024-10-12

Väldigt gott!

Lina

2024-04-15

Inte att rekommendera

Anton

2024-03-26

Näringsvärde per portion

Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater31 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Spenat- och rödbetspaj med fetaost
Betyg 3.6 av 5.
195 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getost- och spenatpaj med kikärtor
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipajer med spenat och kumminost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mazarinkaka med saffran och apelsin
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga