Spenatpaj med fetaost
En god matpaj är aldrig fel! Utmärkt som vardagsmiddag, lunch eller att ta med på utflykten. Här får den klassiska smakkombinationen spenat och fetaost ta plats i ett krispig pajskal. Servera gärna med en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
1 dl fryst eller färsk hackad gul lök (1 dl motsvarar ca 1 lök)
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
400 g tinad fryst bladspenat
2 msk olja
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater31 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod paj! Enkel att laga och den blir lyckad varje gång. Jag gör gärna egen pajdeg, och har vid behov gjort glutenfri pajdeg på bovetemjöl.
Mia-carin
2024-10-12Väldigt gott!
Lina
2024-04-15Inte att rekommendera
Anton
2024-03-26