Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff

5
0
Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff

Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff är en helt makalös rätt. De saftiga och goda kalvfärsbiffarna passar perfekt med den fräscha sparris- och potatissalladen, som har en livfull smak av dijonsenap och vinäger. Laga och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013

Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis
250 g grön sparris
1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)

Dressing

1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt och peppar

Kalvfärsbiffar

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Barnknepet: servera potatisen och sparrisen separat om det är kinkigt att blanda för vissa!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1865 KJ / 447 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden