Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff
Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff är en helt makalös rätt. De saftiga och goda kalvfärsbiffarna passar perfekt med den fräscha sparris- och potatissalladen, som har en livfull smak av dijonsenap och vinäger. Laga och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
250 g grön sparris
1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)
Dressing
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
salt och peppar
Kalvfärsbiffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1865 KJ / 447 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer