Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff

Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff är en helt makalös rätt. De saftiga och goda kalvfärsbiffarna passar perfekt med den fräscha sparris- och potatissalladen, som har en livfull smak av dijonsenap och vinäger. Laga och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Kalvfärsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner färs, ägg, senap, salt och peppar. Blanda noga.
  4. Forma färsen till biffar och stek dem i matfettet tills de får fin färg. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 8 minuter. Stick lite i en biff och kolla så att det är klar vätska som kommer ut, då är de klara.
  5. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Dela sparrisen i tre delar. Koka den ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt sparrisen ligga i kallt vatten någon minut. Häll av vattnet och låt den rinna av väl.
  6. Dressing: Blanda samman dressingen i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  7. Dela potatisen och vänd ner den och sparris och salladen i dressingen.
  8. Servera salladen med biffarna.

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Barnknepet: servera potatisen och sparrisen separat om det är kinkigt att blanda för vissa!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
Kalvfärsbiffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1865 kJ / 447 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept