Kalvfärsköttbullar med svamppasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsköttbullar med svamppasta

Krämig pasta med fräst svamp och saftiga köttbullar av kalv blir en läcker rätt på middagsbordet såväl till vardags som till fest. Piffa gärna till rätten ytterligare genom att blanda parmesanost i köttbullarna eller använd färska basilikablad i pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 2 minuter. Blanda det med färsen och äggen. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan och edamamebönorna enligt anvisningen på förpackningarna.
  3. Rulla köttbullar av färsen och stek dem i 2/3 av oljan. Fräs svampen i resten av oljan. Blanda den med matyoghurt och pastan, krydda med salt och peppar.
  4. Servera köttbullarna med svamppastan och edamamebönorna.

För alla:

Gör glutenfri: Använd ströbröd och pasta utan gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • ca 500 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 4 portioner pasta (gärna strozzapreti)
  • 250 g edamamebönor
  • 1 1/2 msk olja
  • 450 g svampmix
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2637 kJ / 634 kCal