Kalvfärsköttbullar med svamppasta
Krämig pasta med fräst svamp och saftiga köttbullar av kalv blir en läcker rätt på middagsbordet såväl till vardags som till fest. Piffa gärna till rätten ytterligare genom att blanda parmesanost i köttbullarna eller använd färska basilikablad i pastan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
salt
peppar
4 portioner pasta (gärna strozzapreti)
250 g edamamebönor
1 1/2 msk olja
450 g svampmix
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2637 KJ / 634 kCal
Fett33 g
Kolhydrater69.7 g
Protein45.2 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Perfekt fredagsmat.
Sara
2023-01-20Detta var inget jag tänker laga till en andra gång. Ingen god smak eller konsistens. Pasta - nja - kalvfärs har jag hellre till Wallenbergare
Ingegerd
2014-01-21