Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri

Denna perfekta färsrätt från Väddö gårdsmejeri kommer falla den mest kräsne gästen i smaken. Stek dina kalvfärsbiffar med fin smak av fetaost och kajennpeppar gyllene och servera dem ihop med tzatziki, varma potatisklyftor och fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av tomaterna (spara 2 1/2 msk av oljan för 4 port). Hacka dem fint. Skala och finhacka vitlöken. Skär fetaosten i mindre bitar.
  2. Blanda samman alla ingredienser inklusive oljan från de soltorkade tomaterna, salt och kajenpeppar.
  3. Forma smeten till 8 biffar. Stek dem tills de är gyllenbruna i lite smör 3-4 minuter på varje sida.
  4. Servera med tzatziki, potatisklyftor och grönsallad.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd äkta grekisk fetaost eller laktosfri feta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost
  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan