Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med färskpotatissallad med sparris och senapsdressing

Vårigt värre! Sparris- och potatissallad med en god senapsdressing serveras till skivad kassler och kan med fördel njutas i vårsolen om vädret vill!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Dela sparrisen i 3 delar. Koka den ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ligga i kallt vatten någon minut. Häll av vattnet och låt torka lite.
  3. Skölj salladen och hacka gräslöken.
  4. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela potatisen och vänd ner den och sparris, gräslök och salladen i dressingen.
  6. Servera salladen med kasslern.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 500 g skivad kassler
Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1526 kJ / 366 kCal