Järpar med ljummen portabellosallad
Järpar med ljummen portabellosallad är ett riktigt toppenrecept där köttiga järpar av kalvfärs serveras med delikat portabellosallad av ruccola, körbärstomater, olja, vinäger, persilja och portabellosvamp. Avnjut med nykokt potatis och gräddfil för en komplett festmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Järpar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
ca 420 g kalvfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja
Portabellosallad
ca 200 g portabellosvamp
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
salt
peppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2302 KJ / 551 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater44.6 g
Protein35 g
Kommentarer