Järpar med ljummen portabellosallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Järpar med ljummen portabellosallad

Järpar med ljummen portabellosallad är ett riktigt toppenrecept där köttiga järpar av kalvfärs serveras med delikat portabellosallad av ruccola, körbärstomater, olja, vinäger, persilja och portabellosvamp. Avnjut med nykokt potatis och gräddfil för en komplett festmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013

Järpar med ljummen portabellosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  färskpotatis

Järpar

2   vitlöksklyftor
1/2 dl  ströbröd
1 dl  vatten
2   ägg
ca 420 g  kalvfärs
1 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  olja

Portabellosallad

ca 200 g  portabellosvamp
250 g  körsbärstomater
1/2   kruka persilja
1/2   påse rucola (à 65 g)
salt och peppar
1 msk  vitvinsvinäger
2 dl  gräddfil

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2302 KJ / 551 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater44.6 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med varm fetaostsallad
Betyg 3.7 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga