Järpar med ljummen portabellosallad

1
0
Järpar med ljummen portabellosallad

Järpar med ljummen portabellosallad är ett riktigt toppenrecept där köttiga järpar av kalvfärs serveras med delikat portabellosallad av ruccola, körbärstomater, olja, vinäger, persilja och portabellosvamp. Avnjut med nykokt potatis och gräddfil för en komplett festmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013

Järpar med ljummen portabellosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis

Järpar

2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
ca 420 g kalvfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja

Portabellosallad

ca 200 g portabellosvamp
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
salt och peppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl gräddfil

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2302 KJ / 551 kCal
Fett 28.4 g
Kolhydrater 44.6 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden