Järpar med ljummen portabellosallad
Järpar med ljummen portabellosallad är ett riktigt toppenrecept där köttiga järpar av kalvfärs serveras med delikat portabellosallad av ruccola, körbärstomater, olja, vinäger, persilja och portabellosvamp. Avnjut med nykokt potatis och gräddfil för en komplett festmåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Järpar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
ca 420 g kalvfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja
Portabellosallad
ca 200 g portabellosvamp
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
salt och peppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl gräddfil
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2302 KJ / 551 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater44.6 g
Protein35 g
Kommentarer