Kalvfärsjärpar med rostade potatisar

3
0
Kalvfärsjärpar med rostade potatisar

Vitlökskryddade kalvfärsjärpar serveras som kebab med ugnsrostad potatis och en klick yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2012

Kalvfärsjärpar med rostade potatisar

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis
2 1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kalvfärs
1 ägg
ca 200 g portabellasvamp
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
65 g rucola
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och matyoghurt som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2450 KJ / 589 kCal
Fett 0 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden