Kalvfärsjärpar med rostade potatisar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvfärsjärpar med rostade potatisar

Vitlökskryddade kalvfärsjärpar serveras som kebab med ugnsrostad potatis och en klick yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Borsta, skölj och halvera potatisen. Lägg den på en plåt eller ugnssäker form. Blanda den med 2/5 av olivoljan, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök med färsen och ägget. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i 1/5 av olivoljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  4. Skölj, ansa och skär svampen i bitar. Stek den i olja.
  5. Dela tomaterna i halvor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda 2/5 av olivoljan med vinäger i en skål . Lägg ner tomat, svamp och ruccola i oljeblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smaka av yoghurten med salt och peppar.
  7. Servera järparna med potatis, sallad och yoghurt.


För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och matyoghurt som är laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 2 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • ca 200 g portabellasvamp
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 65 g ruccola
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2450 kJ / 589 kCal