Sojakyckling med sesammajonnäs
Att smaksätta med soja och sesamfrön kan göra vilken rätt som helst lite asieninspirerad! Kycklingen får stekas och puttra runt i den lite salta sojasåsen, och till det har du snabbt blandat ihop en sesamsmakande majonnäs, vilket passar utmärkt ihop till både kycklingen och middagens grönsaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
2 msk sesamfrö
2 dl majonnäs
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
1 1/2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1/2 dl vatten
225 g frysta haricots verts (bönor)
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2751 KJ / 567 kCal
Fett41 g
Salt3.1 g
Kolhydrater33 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer