Sojakyckling med sesammajonnäs

Betyg 2.7 av 5.
51 personer har röstat
0Klimatsmart
Sojakyckling med sesammajonnäs

Att smaksätta med soja och sesamfrön kan göra vilken rätt som helst lite asieninspirerad! Kycklingen får stekas och puttra runt i den lite salta sojasåsen, och till det har du snabbt blandat ihop en sesamsmakande majonnäs, vilket passar utmärkt ihop till både kycklingen och middagens grönsaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Sojakyckling med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur
2 msk sesamfrö
2 dl majonnäs
salt
peppar
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
1 1/2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1/2 dl vatten
225 g frysta haricots verts (bönor)
100 g ärtskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2751 KJ / 567 kCal
Fett41 g
Salt3.1 g
Kolhydrater33 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskytterfilé med fruktig gräddsås
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Morotssallad med apelsindressing och räkor
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citronstekt lax med rotselleri och blomkål
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig korv med bulgursallad och gräddfilssås
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga