Kycklingfilé med fetayoghurt

10
0
Kycklingfilé med fetayoghurt

Kycklingfilé och fetaost går utmärkt ihop! Stek kycklingfilé som du äter ihop med bulgur, snabbpicklad rödlök och såklart en röra med fetaost och yoghurt. För att få lite färg till rätten adderar du körsbärstomater samt lite sallad. Smaklig måltid önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Kycklingfilé med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Lök

1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 tsk strösocker

Bulgur

4 port bulgur eller annat gryn
1 kycklingbuljongtärning

Yoghurt

2 dl matyoghurt
150 g fetaost
peppar

Kyckling

4 snabbfilé av kyckling
2 tsk olja
salt
1 tsk torkad oregano

Sallad

1/2 isbergssalladshuvud
250 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.

Gör så här

Tips

Smaksätt yoghurten med lite riven vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2299 KJ / 548 kCal
Fett 19 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 39 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept