Kycklingfilé med fetayoghurt

Kycklingfilé och fetaost går utmärkt ihop! Stek kycklingfilé som du äter ihop med bulgur, snabbpicklad rödlök och såklart en röra med fetaost och yoghurt. För att få lite färg till rätten adderar du körsbärstomater samt lite sallad. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020

Ingredienser
4 portioner
Lök
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 tsk strösocker
Bulgur
4 port bulgur eller annat gryn
1 kycklingbuljongtärning
Yoghurt
2 dl matyoghurt
150 g fetaost
peppar
Kyckling
4 snabbfilé av kyckling
2 tsk olja
salt
1 tsk torkad oregano
Sallad
1/2 isbergssalladshuvud
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2299 KJ / 548 kCal
Fett19 g
Salt2.4 g
Kolhydrater39 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer