Vitlöksstekt kycklingfilé med grekisk sallad

3
1
Vitlöksstekt kycklingfilé med grekisk sallad

Om vi inte kan komma till Grekland, låt Grekland komma till oss! I form av den klassiska grekiska salladen. Till den steker vi kyckling i olja, smör, vitlök, salt och peppar. Och så rör vi snabbt ihop en tomatsås, och alltihop blir tillsammans en perfekt kombination. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Vitlöksstekt kycklingfilé med grekisk sallad

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur eller annat gryn
1
grön paprika
1/2
gurka
1/2
rödlök
150 g
fetaost
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
1 tsk
oregano
500 g
passerade tomater
1
kycklingbuljongtärning
1 tsk
paprikapulver
4
snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1/2 msk
olja
1 msk
smör
1
vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Louise

2021-04-05

Den gröna paprikan tog över lite, men annars super 👍🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 513 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept