Vitlöksstekt kycklingfilé med grekisk sallad
Om vi inte kan komma till Grekland, låt Grekland komma till oss! I form av den klassiska grekiska salladen. Till den steker vi kyckling i olja, smör, vitlök, salt och peppar. Och så rör vi snabbt ihop en tomatsås, och alltihop blir tillsammans en perfekt kombination. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 grön paprika
1/2 gurka
1/2 rödlök
150 g fetaost
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1 tsk oregano
500 g passerade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1/2 msk olja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 513 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Den gröna paprikan tog över lite, men annars super 👍🏻
Louise
2021-04-05