Sötstark kyckling med krispig blomkål

3
1 Klimatsmart
Sötstark kyckling med krispig blomkål

Ibland är det tillbehören som glänser som starkast, och ikväll är exakt ett sånt exempel. Krispiga blomkål tillagas i ugnen, och ihop med den kryddiga kycklingen som fått kokas upp i en härlig sås så kan man inte annat än älska denna smakrika rätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Sötstark kyckling med krispig blomkål

Ingredienser

4 portioner

Kryddig kyckling

600 g
kycklinglårfilé
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
oregano
1/2 msk
rapsolja
1/2 dl
sweet chilisås (samt lite extra till servering)
2 msk
vatten
2 msk
japansk soja

Krispig blomkål

1
förp panerade djupfrysta blomkålsvingar (à 400 g)
4
port bulgur
100 g
ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i blomkålsvingarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Terje

1/14/2021

Kanon gött

Näringsvärde per portion

Energi 2093 KJ / 503 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept