Sötstark kyckling med krispig blomkål

24
5
Sötstark kyckling med krispig blomkål

Ibland är det tillbehören som glänser som starkast, och ikväll är exakt ett sånt exempel. Krispiga blomkål tillagas i ugnen, och ihop med den kryddiga kycklingen som fått kokas upp i en härlig sås så kan man inte annat än älska denna smakrika rätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Sötstark kyckling med krispig blomkål

Ingredienser

4 portioner

Kryddig kyckling

600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano
1/2 msk rapsolja
1/2 dl sweet chilisås (samt lite extra till servering)
2 msk vatten
2 msk japansk soja

Krispig blomkål

1 förp panerade djupfrysta blomkålsvingar (à 400 g)
4 port bulgur
100 g ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i blomkålsvingarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Julia

2021-01-31

Gott! Vi körde blomkålsvingarna i air fryer, supersmidigt!

Marie-louise

2021-01-30

Överraskande gott och enkelt 😋

Elin

2021-01-29

Väldigt gott, mycket omtyckt, överraskande goda blomkålsvingar! Och såsen! 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2093 KJ / 503 kCal
Fett 12 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept