Sötstark kyckling med krispig blomkål
Ibland är det tillbehören som glänser som starkast, och ikväll är exakt ett sånt exempel. Krispiga blomkål tillagas i ugnen, och ihop med den kryddiga kycklingen som fått kokas upp i en härlig sås så kan man inte annat än älska denna smakrika rätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
Kryddig kyckling
600 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk oregano
1/2 msk rapsolja
1/2 dl sweet chilisås (samt lite extra till servering)
2 msk vatten
2 msk japansk soja
Krispig blomkål
1 förp panerade djupfrysta blomkålsvingar (à 400 g)
4 port bulgur
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2093 KJ / 503 kCal
Fett12 g
Salt4 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Vi körde blomkålsvingarna i air fryer, supersmidigt!
Julia
2021-01-31Överraskande gott och enkelt 😋
Marie-louise
2021-01-30Väldigt gott, mycket omtyckt, överraskande goda blomkålsvingar! Och såsen! 😋
Elin
2021-01-29