Sojabakad kolja med lime- och mangosalsa

9
2
Sojabakad kolja med lime- och mangosalsa

Det finns en anledning till varför smakkombinationen lime, chili, lök och ingefära är en klassiker – de är ljuvliga ihop! Mangons söta smak ger salsan balans. Tillsammans med sojamarinerad kolja och glasnudlarna blir den här rätten till en favorit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Sojabakad kolja med lime- och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner
600 g
färsk koljafilé
2 msk
japansk soja

Salsa

1
rödlök
1
gurka
2 msk
färsk riven ingefära
250 g
fryst mango
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
rapsolja
1
lime
-
salt
4
port glasnudlar
100 g
ärtskott
1 1/2 dl
majonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaksätt majonnäsen med rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Chatarina

2/23/2021

Supersmarrigt recept. Tog fryst torsk istället.

Britt-marie

2/23/2021

Tråkig fisk men god salsa.

Näringsvärde per portion

Energi 2971 KJ / 710 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 69 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept