Sojabakad kolja med lime- och mangosalsa
Det finns en anledning till varför smakkombinationen lime, chili, lök och ingefära är en klassiker – de är ljuvliga ihop! Mangons söta smak ger salsan balans. Tillsammans med sojamarinerad kolja och glasnudlarna blir den här rätten till en favorit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk koljafilé
2 msk japansk soja
Salsa
1 rödlök
1 gurka
2 msk färsk riven ingefära
250 g fryst mango
1/2 tsk chiliflakes
2 msk rapsolja
1 lime
salt
4 port glasnudlar
100 g ärtskott
1 1/2 dl majonnäs
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Smaksätt majonnäsen med rivet limeskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2971 KJ / 710 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supersmarrigt recept. Tog fryst torsk istället.
Chatarina
2021-02-23Tråkig fisk men god salsa.
Britt-marie
2021-02-23