Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfilé i kapprock

Rulla ihop dina fina fiskfiléer fyllda med härlig tomat, timjan och smör till smällkarameller och grädda paketen i en ugnsform. Duka direkt fram dina goda rullar av fiskfilé i kapprock med nykokt färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klipp smörgåspapper till 4 A4-stora ark (för 4 port). Skiva tomaterna. Hacka timjankvistarna.
  3. Fördela fisken på arken och lägg på skivor tomat, timjan och en klick smör på varje fiskbit. Krydda. Rulla ihop varje papper som en smällkaramell.
  4. Grädda paketen i en ugnssäker form med lite vatten i botten i 15-20 minuter eller tills pappret fått färg. Servera med färskpotatis.

För alla

Fiskfilè i kapprock är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut smöret och använd i stället laktosfritt eller mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torsk- eller koljafilé
  • 2 tomater
  • 4 stora kvistar färsk timjan
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan