Nudelsallad med kalkon och limemajonnäs
Den här dressingen kommer du vilja slicka upp varenda droppe av! Vitlök, soja, olja och sesamfrön är ingredienserna i den, och de ger en fin smak till grönsakerna och nudlarna. Till detta serverar vi en tunt skivad och stekt kalkon, och som grädden på moset en limemajonnäs. Mumsfillibabba!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1/2 msk olja
1 msk sesamfrö
Grönsaker och nudlar
2 avokador
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 port ärtskott (à 100 g)
4 port glasnudlar
Majonnäs
1 lime
1 1/2 dl majonnäs
450 g kalkonbröst
1 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3234 KJ / 773 kCal
Fett44 g
Salt3.7 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Vi har gjort detta receptet flera gånger
Camilla
2022-01-06Blir riktigt gott med en Broccoli och lite extra majonnäs inblandat
Mattias
2021-05-27Supergott. Dock fick vi kyckling istället för kalkon. Och äggnudlar istället för glasnudlar. Lite synd. Men ändå: det var finemang.
Anne
2021-05-25