Dumplings med ingefärsdipp och ärtskott
Idag ett asiatiskt stjärnskott till middag! Smak- och konsistensexplosion deluxe med syrlig lime, fräsch ingefära och salt soja som möter krispig morot, mjuka nudlar och aldentetillagade dumplings. Det här kommer ni gilla, det vågar vi nästan lova.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp färska vegetariska dumplings med sojadippsås (à 240 g)
4 port glasnudlar
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 gurka
100 g ärtskott
Dippsås
1 lime
1 msk riven ingefära
1 förp medföljande dippsås (till dumplingsarna)
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 msk vatten
1/2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1648 KJ / 394 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En halv påse morötter á 500g… menas då 500g, alltså en halv 1kg-påse, eller hälften av 500, alltså 250g???
Agnes
2022-10-26