Thaigryta med sojabönor och ärtskott
Att få till smakerna i en thaigryta är inte så svårt när man har en färdig grytbas! Denna variant är lakto- vegetarisk, med kastanjechampinjoner, sojabönor och plommontomater bland annat. Servera med glasnudlar och ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
1 förp thai grytbas (à 400 g)
4 port glasnudlar
1 förp minimajs (à 425 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
250 g sojabönor
1 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2061 KJ / 495 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater75 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös och vattnig
Zelma
2022-04-21Helt okej vuxenrätt om man kryddar upp lite, men barnen tvärnitade...
Camilla
2021-10-31Ett riktigt lågvattenmärke, sannolikt det minst ätliga recept vi fått i en ICA-kasse under de år vi prenumererat.
Carina
2021-10-28