Thaigryta med sojabönor och ärtskott

17
8 Klimatsmart
Thaigryta med sojabönor och ärtskott

Att få till smakerna i en thaigryta är inte så svårt när man har en färdig grytbas! Denna variant är lakto- vegetarisk, med kastanjechampinjoner, sojabönor och plommontomater bland annat. Servera med glasnudlar och ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Thaigryta med sojabönor och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
250 g kastanjechampinjoner
1 msk olja
1 förp thai grytbas (à 400 g)
4 port glasnudlar
1 förp minimajs (à 425 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
250 g sojabönor
1 förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.   
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grytbas.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri grytbas.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Zelma

2022-04-21

Smaklös och vattnig

Camilla

2021-10-31

Helt okej vuxenrätt om man kryddar upp lite, men barnen tvärnitade...

Carina

2021-10-28

Ett riktigt lågvattenmärke, sannolikt det minst ätliga recept vi fått i en ICA-kasse under de år vi prenumererat.

Näringsvärde per portion

Energi 2061 KJ / 495 kCal
Fett 15 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 75 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden