Nudlar i kokosmjölk med tofu och lime
Vegetarisk gryta med rotfrukter och tofu i krämig kokosmjölk som smaksätts med currypasta står på menyn. Servera med glasnudlar, krispiga ärtskott samt pressa över lime för härlig syra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port glasnudlar
500 g vegetarisk pytt
1/2 msk olivolja
2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
salt
1 lime
2 förp tofu (à 270 g)
100 g ärtskott eller solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2687 KJ / 642 kCal
Fett32 g
Salt1.3 g
Kolhydrater70 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt smaklös.
Catharina
2020-12-10Hade förväntat mig mer av en rätt i inspirations mattkasse:Smaklöst. Det hjälpte inte med mer soja eller currypasta/sambal.
Ingrid
2020-12-10Fick denna rätt i inspirationskassen, så smaklöst. Resterna åkte i soporna direkt.
Anna
2020-12-10