Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Nudlar i kokosmjölk med tofu och lime

Vegetarisk gryta med rotfrukter och tofu i krämig kokosmjölk som smaksätts med currypasta står på menyn. Servera med glasnudlar, krispiga ärtskott samt pressa över lime för härlig syra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Fräs vegetariska pytten i oljan i en stekpanna med höga kanter eller en gryta. Sänk värmen och rör i currypasta och kokosmjölk, sjud i 5 minuter. Smaka av med salt.
  3. Skär limen i klyftor och tofun i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Lägg ner tofun i grytan.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.  
  5. Servera grytan med nudlar, limeklyftor och ärtskott.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port glasnudlar
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • 1 lime
  • 2 förp tofu (à 270 g)
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2687 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer