Limebakad kolja med gurksallad

8
3
Limebakad kolja med gurksallad

Här kommer ett recept på kolja vi hoppas du ska gilla. Blanda smetana och rivet limeskal, och bred över fisken innan den åker in i ugnen. För att göra rätten ännu mer spännande serveras den med en gurksallad som blandats med ärtskott och sesamfrön, innan de får marineras i smaker från limesaft och soja. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Limebakad kolja med gurksallad

Ingredienser

4 portioner
600 g koljafilé
salt
1 lime
2 dl smetana
peppar
4 port ris
1/2 gurka
2 msk japansk soja
100 g ärtskott
1/2 msk sesamfrö

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Strimla enkelt? Hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel och strimla sen skivorna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Gunilla

2020-03-02

Fantastiskt gott och enkelt att laga!

Terese

2020-02-25

Gott men kidsen gillade det tyvärr inte

Anna

2020-02-23

Gurksalladen med soya var mycket god!

Näringsvärde per portion

Energi 2329 KJ / 554 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden