Limebakad kolja med gurksallad

7
3
Limebakad kolja med gurksallad

Här kommer ett recept på kolja vi hoppas du ska gilla. Blanda smetana och rivet limeskal, och bred över fisken innan den åker in i ugnen. För att göra rätten ännu mer spännande serveras den med en gurksallad som blandats med ärtskott och sesamfrön, innan de får marineras i smaker från limesaft och soja. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Limebakad kolja med gurksallad

Ingredienser

4 portioner
600 g
koljafilé
-
salt
1
lime
2 dl
smetana
-
peppar
4
port ris
1/2
gurka
2 msk
japansk soja
100 g
ärtskott
1/2 msk
sesamfrö

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Strimla enkelt? Hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel och strimla sen skivorna.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Gunilla

2020-03-02

Fantastiskt gott och enkelt att laga!

Terese

2020-02-25

Gott men kidsen gillade det tyvärr inte

Anna

2020-02-23

Gurksalladen med soya var mycket god!

Näringsvärde per portion

Energi 2329 KJ / 554 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept