Limebakad kolja med gurksallad
Här kommer ett recept på kolja vi hoppas du ska gilla. Blanda smetana och rivet limeskal, och bred över fisken innan den åker in i ugnen. För att göra rätten ännu mer spännande serveras den med en gurksallad som blandats med ärtskott och sesamfrön, innan de får marineras i smaker från limesaft och soja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g koljafilé
salt
1 lime
2 dl smetana
peppar
4 port ris
1/2 gurka
2 msk japansk soja
100 g ärtskott
1/2 msk sesamfrö
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Strimla enkelt? Hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel och strimla sen skivorna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 554 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater50 g
Protein36 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott och enkelt att laga!
Gunilla
2020-03-02Gott men kidsen gillade det tyvärr inte
Terese
2020-02-25Gurksalladen med soya var mycket god!
Anna
2020-02-23