Sesamkyckling med ratatouille och pesto
Här får ugnsrostad kyckling smaksatt med sesam och soja sällskap av bulgur och en smakrik ratatouille på säsongens grönsaker. Toppa med hemgjord pesto på basilika och pinjenötter och du har en supersmarrig, enkel vardagsrätt som går hem hos hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
Ratatouille
750 g blandade grönsaker (t ex aubergine, zucchini och paprika)
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/4 dl olivolja
1/2 msk tomatpuré
1/2 förp krossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
Sesamkyckling
ca 600 g kycklinglårfilé
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sesamfrön
1/2 tsk salt
4 port bulgur
pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4188 KJ / 1000 kCal
Fett73 g
Salt7 g
Kolhydrater39 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
mycket omtyckt av familjen
Maj-britt
2023-05-30Bra ide, men det är ju inte färdigutvecklat. Kan tex inte ändra antalet personer för preppen. Den går inte att få in i inköpslistan etc
Håkan
2022-10-07Vår favorit!
Mirjam
2022-09-05