Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto

7
1
Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto

Ett härligt och mättande recept på rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto. Gör bulgurblandningen av rödlök, morötter, paprika, bulgur och sugarsnaps. Servera med kassler, pesto och varma minibaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 röd paprika
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl bulgur
100 g sugarsnaps
4 minibaguetter
salt och peppar
500 g kassler gärna pastramikryddad
grön pesto till servering

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt bulgur mot glutenfritt alternativ, t ex glutenfri couscous och välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto med ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Danielle

2013-12-06

Riktigt gott! La in skivade kasslern i ugnen samtidigt som brödet för att få den ljummen såhär vintertid! Hade 2 dl bulgur istället för 3. Jättegott med grönsakerna från ugnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 631 kCal
Fett 187 g
Kolhydrater 762 g
Protein 383 g
Läs mer om näringsvärden