Bulgur- och halloumifritters med pestokräm
Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
Fritters
2 dl kokt bulgur (2 dl kokt bulgur motsvarar ca 0,75 dl okokt)
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja
Pestokräm
1 dl pesto
1 dl crème fraiche
Till servering
65 g bladsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2120 KJ / 506 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! kommer att göra det flera gånger.
Carina
2024-03-10Bland det mest smaklösa jag någonsin ätit.
Ann
2024-01-26Höll inte ihop och smakade ok
Tina
2024-01-24