Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

16
5
Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Ingredienser

4 portioner

Fritters

2 dl
kokt bulgur
4 dl
finriven morot
200 g
riven halloumi
2
ägg
2 msk
majsstärkelse
1 - 2 krm
chiliflakes
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
-
rapsolja

Pestokräm

1/3
sats pesto (se länk under steg 3)
1 dl
crème fraiche

Till servering

65 g
bladsallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg .
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost och laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i vecka.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Helen

3/28/2019

Bulgur/matvete ska kokas först. Rejält med chili anbefalles.

Helen

3/28/2019

Testade med kokt svenskt matvete istället för bulgur. Fungerade utmärkt. Gjorde biffarna i stora muffinsformar utan att vända. De blev riktigt fina. Såsen är överflödig. Biffarna riktigt god även kalla.

Fredrik

10/12/2018

Alltså, det här med 2dl bulgur...2dl kokt eller okokt?

Redaktionen ICAse

10/15/2018

Hej Fredrik! I detta fall har vi skrivit att det är kokt bulgur som gäller. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 506 kCal
Fett 39 g
Salt 3.97 g
Kolhydrater 18 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept