Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i vecka.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fritters: Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar (för 4 port) och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter.
  3. Pestokräm: Blanda Peston med crème fraichen.
  4. Till servering: Servera fritters med pestokräm och sallad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg .
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost och laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
Fritters
  • 2 dl kokt bulgur
  • 4 dl finriven morot
  • 200 g riven halloumiost
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja
Pestokräm
  • 1/3 sats pesto (se länk under steg 3)
  • 1 dl crème fraiche
Till servering
  • 65 g bladsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2120 kJ / 506 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept