Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

20
7
Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Ingredienser

4 portioner

Fritters

2 dl kokt bulgur
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja

Pestokräm

1/3 sats pesto (se länk under steg 3)
1 dl crème fraiche

Till servering

65 g bladsallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg .
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumiost och laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i vecka.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Sandra

2022-05-10

Frittersen blev ganska blöta och var svåra att vända utan att gå sönder. Kanske gjorde dem för platta. Hade dem inne längre för att få en bra yta på dem. Tycker annars att de var riktigt goda, pestokrämen likaså! Jag gjorde potatis och rotfrukter i ugn till. Detta blir fler gånger!

Eva-maria

2022-01-25

Går det här att göra utan ägg också?

Helen

2019-03-28

Bulgur/matvete ska kokas först. Rejält med chili anbefalles.

Näringsvärde per portion

Energi 2120 KJ / 506 kCal
Fett 39 g
Salt 3.97 g
Kolhydrater 18 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden