Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat
13
Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Enkla och saftiga halloumibiffar med bulgur, morötter och ett sting av chili som är klara i ett nafs – det är bara att riva, blanda och sätta in i ugnen! Servera biffarna tillsammans med en pestokräm och krispiga salladsblad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Bulgur- och halloumifritters med pestokräm

Ingredienser

4 portioner

Fritters

2 dl kokt bulgur (2 dl kokt bulgur motsvarar ca 0,75 dl okokt)
4 dl finriven morot
200 g riven halloumi
2 ägg
2 msk majsstärkelse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rapsolja

Pestokräm

1 dl pesto
1 dl crème fraiche

Till servering

65 g bladsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! kommer att göra det flera gånger.

Carina

2024-03-10

Bland det mest smaklösa jag någonsin ätit.

Ann

2024-01-26

Höll inte ihop och smakade ok

Tina

2024-01-24

Näringsvärde per portion

Energi2120 KJ / 506 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halloumisallad med citron- och gurkröra
Betyg 4.3 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med majs och halloumi
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi i ugn med lök och ost
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumi och morotsbiffar i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad grönsaksbulgur med pastramikassler och pesto
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morots- och halloumibiffar
Betyg 4.4 av 5.
1229 personer har röstat
Under 45 min att tillaga