Pestorostade grönsaker med skinka
Recept på enkel och nyttig middagsrätt. Klyfta paprika, zucchini och rödlök, blanda med pesto och tillaga i ugnen. Servera sedan med skivad rökt skinka. Kan inte bli enklare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner bulgur (eller annat gryn)
2 röda paprikor
1 grön zucchini
1 rödlök
2 msk pesto
salt
peppar
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
240 g skivad rökt skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1252 KJ / 299 kCal
Fett7.2 g
Kolhydrater34.2 g
Protein21.1 g
Kommentarer
Hej Eva! I vanliga fall så är det samma volymer som det man tar bort/byter till. I detta fall ska man byta ut 2 msk pesto som ersätts med 2 msk olivolja och ½ kruka färsk basilika. Vi ska försöka tänka på att vara tydligare i de fall där man inte bara byter rakt av.
Redaktionen
2014-01-27Eftersom jag och fler med mig inte tål varken gluten eller mjölkprotein skulle jag uppskatta att receptet även talar om hur och i vilka mängder man tillagar alternativen, vilket i det här fallet gäller pestoutbytet mot olivolja och resten!
Eva
2014-01-20