Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Pestorostade grönsaker med skinka

Recept på enkel och nyttig middagsrätt. Klyfta paprika, zucchini och rödlök, blanda med pesto och tillaga i ugnen. Servera sedan med skivad rökt skinka. Kan inte bli enklare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem och zucchinin i tunna klyftor. Skala och klyfta löken. Blanda grönsakerna med pesto och lägg dem i en långpanna. Salta och peppra och strö över kryddorna. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Ta ut långpannan och lägg på skinkan. Servera med bulgurn.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör mjölkproteinfri: uteslut peston eller byt ut den mor olivolja och hackad färsk basilika, salt och peppar.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på peston.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner bulgur (eller annat gryn)
  • 2 röda paprikor
  • 1 grön zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk pesto
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 240 g skivad rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1252 kJ / 299 kCal