Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade grönsaker med pesto och lammkorv

Rostade grönsaker i ugn ger bulgurn en liten extra skjuts. Tricket med den varma långpannan ger grönsakerna en perfekt yta. Pestoyoghurten är len och go till den smakrika korven. En enkelt ordnad middag, full av smaker och grönsaker. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C och sätt in en långpanna.
  2. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem och zucchinin i tunna klyftor. Skala och klyfta löken.
  4. Blanda grönsakerna med hälften av oljan och lägg dem i den varma långpannan. Salta och peppra och strö över timjan och
    paprikapulver. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Blanda yoghurt och pesto.
  6. Snitta korvarna i skinnet och stek i resten av oljan.
  7. Blanda bulgurn med grönsakerna och servera med korvarna och pestoyoghurten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot glutenfri couscous eller ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk pesto
  • 2 förp lammkorv (à 240 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2292 kJ / 548 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB