Sardell- & olivstekt lammytterfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sardell- & olivstekt lammytterfilé

Ett spännande och läckert recept på lammytterfilé. Du gör enkelt den ofantligt goda tapenaden på sardellfiléer, oliver och vitlök. Sardell- & olivstekt lammytterfilé är helt klart en vinnande festrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa oliver, sardellfiléer, skalad och grovt hackad vitlök och äggula i en matberedare eller med en mixerstav till en jämn smet, en så kallad tapenade.
  2. Torka av köttet, lägg det i en skål och fördela tapenaden över filéerna så att den täcker hela köttet. Lägg i kylen ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Bryn köttet i en stekpanna runt om, någon minut på varje sida. Stek i ugn i 10-15 minuter till en innertemperatur på 55-60°C. Ta ut och låt vila inslaget i aluminiumfolien en stund innan det skärs upp.
  5. Servera gärna med Honungskryddad rosmarinsky, Potatis- och zucchinigratäng och Bönsallad.

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Tips

Det går också att köpa färdig tapenade på burk. Mixa ev i sardellfiléer efter smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 ask sardellfiléer (à 53 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1020 kJ / 540 kCal
Läs mer om näringsvärden