Sardell- & olivstekt lammytterfilé

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Sardell- & olivstekt lammytterfilé

Ett spännande och läckert recept på lammytterfilé. Du gör enkelt den ofantligt goda tapenaden på sardellfiléer, oliver och vitlök. Sardell- & olivstekt lammytterfilé är helt klart en vinnande festrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Sardell- & olivstekt lammytterfilé

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  svarta urkärnade oliver
1   ask sardellfiléer (à 53 g)
1   vitlöksklyfta
1   äggula
600 g  lammytterfilé
1 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Tips

Det går också att köpa färdig tapenade på burk. Mixa ev i sardellfiléer efter smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1020 KJ / 540 kCal

Testa liknande recept

Örtgrillat lamm med rostade primörer
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammtournedos med madeirasky
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lamm »latino«
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lammytterfilé med getoströra och bulgursallad
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga