Lammtournedos med madeirasky

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Lammtournedos med madeirasky

Lammtournedos med madeirasky är festligt och smakrikt. Grönpeppar och russin är en spännande kombination som är vinnande här. Du steker eller grillar köttet och serverar med den goda skyn.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Lammtournedos med madeirasky

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g  lammytterfilé
4 msk  finhackad basilika, timjan och persilja
1 tsk  grovkornad grönpeppar
4 msk  russin (sultanrussin)
olivolja
smör till stekning
salt och peppar

Madeirasky

1 msk  finhackad rödlök
1 msk  finhackad palsternacka
2 dl  madeira
1 krm  timjan
2 msk  konc kalvfond
2 1/2 dl  vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Örtgrillat lamm med rostade primörer
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm »latino«
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardell- & olivstekt lammytterfilé
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök
Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rosmarinstekt lammfilé
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga