Lammtournedos med madeirasky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammtournedos med madeirasky

Lammtournedos med madeirasky är festligt och smakrikt. Grönpeppar och russin är en spännande kombination som är vinnande här. Du steker eller grillar köttet och serverar med den goda skyn.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sky: Fräs rödlök och palsternacka till skyn i smör. Tillsätt madeira och timjan. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt fonden, låt sjuda tills 2 dl återstår. Salta och peppra.
  2. Blanda pepparkornen med russin och 2 msk olja. Hetta upp blandningen snabbt.
  3. Skär köttet tvärs över i ca 5 cm höga tournedos, tryck till dem med handen. Bind ev runt om med steksnöre för finare form. Rulla kanterna i lite olja och sedan i örtkryddorna.
  4. Stek eller grilla köttbitarna på medelvärme. Salta. Lägg på peppar- och russinblandningen. Servera med madeiraskyn och t ex Rotfruktssallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g lammytterfilé
  • 4 msk finhackad basilika, timjan och persilja
  • 1 tsk grovkornad grönpeppar
  • 4 msk russin (sultanrussin)
  • olivolja
  • smör till stekning
  • salt och peppar
Madeirasky
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad palsternacka
  • 2 dl madeira
  • 1 krm timjan
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden