Lammtournedos med madeirasky

9
0
Lammtournedos med madeirasky

Lammtournedos med madeirasky är festligt och smakrikt. Grönpeppar och russin är en spännande kombination som är vinnande här. Du steker eller grillar köttet och serverar med den goda skyn.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Lammtournedos med madeirasky

Ingredienser

4 portioner
600 - 700 g lammytterfilé
4 msk finhackad basilika, timjan och persilja
1 tsk grovkornad grönpeppar
4 msk russin (sultanrussin)
olivolja
smör till stekning
salt och peppar

Madeirasky

1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad palsternacka
2 dl madeira
1 krm timjan
2 msk konc kalvfond
2 1/2 dl vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden