Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Bräserad lammytterfilé med ”kaffegrädde” och syrlig lök

Bjud på läcker lammytterfilé som smaksatts med vitlök och vitt vin. Serverad tillsammans med spännande kaffegrädde och syrlig lök blir receptet, som är framtaget tillsammans med Svenska Kocklandslaget, en perfekt rätt till festen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bräserad lammytterfilé: Stek köttet riktigt frasigt på kappsidan. Tillsätt löken och vitlöken och låt de steka med tills de blir mjuka.
  2. Slå på vinet och buljongen så att det precis kommer upp till kappkanten (täcks den frasiga kappan med buljong blir den mjuk). Bräsera köttet tills det når en innertemperatur på 55°C. Lyft då ur köttet och reducera buljongen tills 3 dl återstår (för 6 port), smaka av med salt och eventuellt lite citronsaft.
  3. Kaffegrädde: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar, citronskal och gräslök.
  4. Syrlig lök: Stek löken runtom i smör. Tillsätt vinäger och socker och låt det karamelliseras långsamt. Sänk värmen och låt löken genomstekas/rostas långsamt. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Dekoration: Vid servering, stek kappsidan knaprig igen och tranchera i 12 skivor (för 6 port). Lägg en klick kaffegrädde på tallriken och riv hela kaffebönor på ett rivjärn över grädden. Dekorera rätten med krasse och den rostade löken.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på lammfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Löfbergs.

Ingredienser

Portioner: 6
Brässerad lammytterfilé
  • 600 g lammytterfilé med kappa, putsad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl lammbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk lagerblad
  • salt och svartpeppar
  • citronsaft
Kaffegrädde
  • 2 dl vispad crème fraiche
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
Syrlig lök
  • 12 st röda steklökar (skalade)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
Dekoration
  • 2 msk kaffebönor (rivet)
  • körvel
  • rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2058 kJ / 492 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer