Bräserad lammytterfilé med ”kaffegrädde” och syrlig lök

12
0
Bräserad lammytterfilé med ”kaffegrädde” och syrlig lök

Bjud på läcker lammytterfilé som smaksatts med vitlök och vitt vin. Serverad tillsammans med spännande kaffegrädde och syrlig lök blir receptet, som är framtaget tillsammans med Svenska Kocklandslaget, en perfekt rätt till festen!

Skriv ut
Bräserad lammytterfilé med ”kaffegrädde” och syrlig lök

Ingredienser

6 portioner

Brässerad lammytterfilé

600 g
lammytterfilé med kappa, putsad
2 st
vitlöksklyftor
1 st
schalottenlök
2 dl
vitt vin
3 dl
lammbuljong
1 msk
olivolja
1 tsk
lagerblad
-
salt och svartpeppar
-
citronsaft

Kaffegrädde

2 dl
vispad crème fraiche
1 dl
vispad grädde
1 msk
fint skuren gräslök
1 tsk
rivet citronskal
-
salt och svartpeppar

Syrlig lök

12 st
röda steklökar (skalade)
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
socker
1 msk
smör
-
salt och peppar

Dekoration

2 msk
kaffebönor (rivet)
-
körvel
-
rostad lök

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på lammfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Löfbergs.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2058 KJ / 492 kCal
Fett 36.4 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 14.7 g
Protein 20.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept