Bräserad lammytterfilé med ”kaffegrädde” och syrlig lök
Bjud på läcker lammytterfilé som smaksatts med vitlök och vitt vin. Serverad tillsammans med spännande kaffegrädde och syrlig lök blir receptet, som är framtaget tillsammans med Svenska Kocklandslaget, en perfekt rätt till festen!
Ingredienser
6 portioner
Brässerad lammytterfilé
600 g lammytterfilé med kappa, putsad
2 st vitlöksklyftor
1 st schalottenlök
2 dl vitt vin
3 dl lammbuljong
1 msk olivolja
1 tsk lagerblad
salt och svartpeppar
citronsaft
Kaffegrädde
2 dl vispad crème fraiche
1 dl vispad grädde
1 msk fint skuren gräslök
1 tsk rivet citronskal
salt och svartpeppar
Syrlig lök
12 st röda steklökar (skalade)
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
1 msk smör
salt och peppar
Dekoration
2 msk kaffebönor (rivet)
körvel
rostad lök
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på lammfonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild från Löfbergs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2058 KJ / 492 kCal
Fett36.4 g
Salt2.9 g
Kolhydrater14.7 g
Protein20.6 g
Kommentar
Det står körvel på inköpslistan men krasse i texten
Malin
2022-05-25