One pot pasta puttanesca
Prova detta recept på one pot pasta puttanesca där pastan kokas tillsammans med såsen som består av en härlig kombination av oliver, sardeller och tomat. Enkelheten gör denna rätt till det perfekta valet för en god vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 vitlöksklyftor
6 sardellfiléer
2 dl svarta urkärnade oliver (avrunna)
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
12 dl vatten
400 g makaroner
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2053 KJ / 491 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater77 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske ett av de sämsta recept jag testat på ICA, jag använde ungefär hälften av vattnet, men det blidde ändå blaskigt. Kör ett vanligt recept med sås för sig och pasta för sig.
Steve
2024-10-10Gillar inte oliver och undrar om man kan ersätta med kapris?
Magnus
2023-09-09Hej Mangnus! Det är inget vi har provlagat men det funkar säkert jättebra. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Funkade bra för mig att koka bort vattnet på 8 minuter. Använde en låg, vid panna. Men detta blev ingen favorit, lite tråkig smak.
Margaretha
2023-09-05