Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lamm »latino«

Lamm latino är en smakrik och lättlagad rätt. Bitar av lammytterfilé träs upp på spett och grillas i het panna. Curry, spiskummin, vitlök och koriander förhöjer smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med peston. Skala och finhacka vitlök. Hacka koriander, mandel och chili och blanda med citronskal och 1 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär lammytterfilén i tärningar (ca 2x2 cm) och trä upp tätt på 10 spett (för 10 st). Lägg spetten på ett fat. Rör ihop curry, spiskummin och kajenn och strö detta över spetten.
  3. Smörj spetten med olivolja och grilla dem hastigt i het grillpanna. Lägg upp spetten och skeda över pesto.
  4. Dekorera tallriken med currykrydda, örter, rivet citronskal och flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 400 g lammytterfilé
  • 1/2 msk curry
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • olivolja
Pesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk grovhackad, skalad mandel
  • 1 röd chilifrukt
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden