Honungskryddad rosmarinsky

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Honungskryddad rosmarinsky

Denna sky med smak av rosmarin och honung passar utmärkt till lammkött. Den honungskryddade rosmarinskyn har en ordentlig smak och får sin vackra djupa färg av rödvin och kalvfond.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Honungskryddad rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 rosmarinkvistar
1/2 msk olivolja
1 dl rödvin eller matlagningsvin
5 dl vatten
3 msk kalvfond på flaska
1 msk honung
ca 1 - 1 1/2 tsk majsstärkelse
2 tsk färsk, hackad rosmarin
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Om man inte gör en större sats blir den första rödvinsreduktionen mycket knapp. Att koka ner en deciliter till hälften, jämte den hackade löken och rosmarin, blir knepigt. Är faktiskt både enklare och lika bra i slutändan att tillsätta resten av vätskan från början och koka ner alltihop till lagom smak. Och bättre att fräsa löken i början i en klick gott smör vilket förhöjer smaken på såsen, som också med fördel kan blankas av med en smörklick eller två som avslutning.

Gunnar

2021-12-04

Näringsvärde per portion

Energi250 KJ / 60 kCal
Fett2 g

Testa liknande recept

Lammracks med rostade grönsaker och balsamsky
Betyg 3.2 av 5.
260 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinssås med chili & kakao
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mustig kyckling med svarta oliver
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammracks med ört- och pistagecrust
Betyg 4.1 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga