Örtgrillat lamm med rostade primörer

2
0
Örtgrillat lamm med rostade primörer

Härliga lammytterfiléer som grillas i en ljuvlig örtblandning av timjan, oregano och rosmarin och serveras med höstliga primörer som ugnsrostats till dess de får en krispig konsistens. Extra bra är att mycket går att förbereda redan dagen innan!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Örtgrillat lamm med rostade primörer

Ingredienser

4 portioner

Örtgrillat lamm

ca 600 - 650 g lammytterfilé
rapsolja
2 1/2 msk hackade örter (t ex timjan, oregano, rosmarin)
flingsalt

Rostade primörer

ca 500 g morötter (gärna olika färger)
400 g gul- eller rödbetor
1 rödlök
500 g färskpotatis
2 msk rapsolja
flingsalt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer