Örtgrillat lamm med rostade primörer | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtgrillat lamm med rostade primörer

Härliga lammytterfiléer som grillas i en ljuvlig örtblandning av timjan, oregano och rosmarin och serveras med höstliga primörer som ugnsrostats till dess de får en krispig konsistens. Extra bra är att mycket går att förbereda redan dagen innan!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Lamm: Pensla filéerna med rapsolja. Bryn köttet runt om i stekpanna. Lägg i en långpanna och strö över örterna. Strö över flingsalt.
  3. Tillaga köttet i ugnen tills innertemperaturen är 56°C, 15-30 minuter beroende på storlek på filén. Ta ut och låt vila. Hit går det att förbereda köttet en dag i förväg. Linda in i folie (och lägg ev i kylen) tills det är dags att grilla.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Primörer: Skala rotsaker, lök och ev potatisen. Skär i lika stora bitar och lägg allt utom löken i en långpanna. Häll över rapsolja och rör runt. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Ta ut, rör om och lägg på löken. Låt gå klart i ugnen, ytterligare ca 20 minuter. Strö över flingsalt och peppra.
  7. Grilla lammfilén runt om tills köttet är varmt. Servera det med primörerna och Rödvinssky.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Örtgrillat lamm
  • ca 650 g lammytterfilé
  • rapsolja
  • 2 1/2 msk hackade örter (t ex timjan, oregano, rosmarin)
  • flingsalt
Rostade primörer
  • ca 500 g morötter (gärna olika färger)
  • 400 g gul- eller rödbetor
  • 1 rödlök
  • 500 g färskpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan