Potatis- och zucchinigratäng

9
0
Potatis- och zucchinigratäng

En kladdig, mäktig och väldigt god gratäng av potatis och zucchini. Pecorinoosten ger en mild och överraskande smak och väljer du att servera potatis- och zucchinigratäng i små portionsformar kan det inte bli annat än en hit.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Potatis- och zucchinigratäng

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg potatisar
ca 350 g zucchini
150 g pecorinoost
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
3 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt pecorino med tofu och grädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.

Gör så här

Tips

Om du vill tillaga lammfilén i ugnen kan du sätta in den när det är 15-20 minuter kvar av potatisgratängen. När köttet är klart, låt det vila inslaget i aluminiumfolie innan det skärs upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2030 KJ / 490 kCal
Fett 31 g
Läs mer om näringsvärden