Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatis- och zucchinigratäng

En kladdig, mäktig och väldigt god gratäng av potatis och zucchini. Pecorinoosten ger en mild och överraskande smak och väljer du att servera potatis- och zucchinigratäng i små portionsformar kan det inte bli annat än en hit.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatisen. Skiva potatis och zucchini i en matberedare med "Janssons frestelse"- skivaren. Alternativt skiva tunt med kniv. Lägg i en stor skål och blanda ordentligt med tärnad ost. Krydda med basilika, salt och peppar.
  3. Lägg potatisblandningen i en ugnssäker gratängform eller portionsformar. Häll på grädde och tillaga mitt i ugnen i 45-50 minuter.
  4. Servera gärna till Sardell- och olivstekt lammytterfilé.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt pecorino med tofu och grädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.

Tips

Om du vill tillaga lammfilén i ugnen kan du sätta in den när det är 15-20 minuter kvar av potatisgratängen. När köttet är klart, låt det vila inslaget i aluminiumfolie innan det skärs upp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg potatisar
  • ca 350 g zucchini
  • 150 g pecorinoost
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2030 kJ / 490 kCal
Fett: 31 g
Läs mer om näringsvärden