Bönsallad
En bönsallad som är väldigt enkel att tillaga, men ändå så delikat och trevlig att servera. Tomater, paprika och bönor insvepta i den lena aromen av olivolja och den syrliga smaken från citronjuice blir en lysande kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
3 förp bönor (à 400 g) (välj en eller flera sorter, t ex borlotti-, kidney- och stora vita bönor)
1 grön paprika
2 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar alt chilimix
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi678 KJ / 162 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
Undrar också hur länge salladen håller i kylen?
Anna-karin
2023-06-13Hej Anna-Karin! Den håller i ungefär 1-2 dagar i kylen. Som vanligt, titta, lukta och smaka är bästa sättet att avgöra hållbarheten. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-15Hur länge håller salladen i kylen?
Daniella anna
2023-01-27Mycket gott, jag kryddar med lite garam masala och oregano för att få lite mer smak på det hela.
Tobias
2019-01-13