Bönsallad

24
2 Klimatsmart
Bönsallad

En bönsallad som är väldigt enkel att tillaga, men ändå så delikat och trevlig att servera. Tomater, paprika och bönor insvepta i den lena aromen av olivolja och den syrliga smaken från citronjuice blir en lysande kombination.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Bönsallad

Ingredienser

10 portioner
3 burkar bönor (à 400 g) (välj en eller flera sorter, t ex borlotti-, kidney- och stora vita bönor)
1 grön paprika
2 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 msk grovkrossad svartpeppar alt chilimix
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ingredienslista för 100 personer
4 kg kokta bönor (välj en eller flera sorter, t ex borlotti-, kidney-och stora vita bönor)
6 gröna paprikor
10 tomater
1/2 liter olivolja
2 1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl svartpeppar eller chilimix

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Tobias

2019-01-13

Mycket gott, jag kryddar med lite garam masala och oregano för att få lite mer smak på det hela.

Rita

2014-07-12

Helt fantastiskt att få recept för 100 personer, eftersom jag ofta fixar fester för så många pers. Ett stort tack hoppas på flera recept för så många.

Näringsvärde per portion

Energi 678 KJ / 162 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden