Bönsallad

En bönsallad som är väldigt enkel att tillaga, men ändå så delikat och trevlig att servera. Tomater, paprika och bönor insvepta i den lena aromen av olivolja och den syrliga smaken från citronjuice blir en lysande kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Ingredienser
10 portioner
3 förp bönor (à 400 g) (välj en eller flera sorter, t ex borlotti-, kidney- och stora vita bönor)
1 grön paprika
2 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar alt chilimix
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi678 KJ / 162 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer
4 stUndrar också hur länge salladen håller i kylen?
Anna-karin
Hej Anna-Karin! Den håller i ungefär 1-2 dagar i kylen. Som vanligt, titta, lukta och smaka är bästa sättet att avgöra hållbarheten. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur länge håller salladen i kylen?
Daniella anna
Mycket gott, jag kryddar med lite garam masala och oregano för att få lite mer smak på det hela.
Tobias
Helt fantastiskt att få recept för 100 personer, eftersom jag ofta fixar fester för så många pers. Ett stort tack hoppas på flera recept för så många.
Rita